Woning te koop in Dorpstraat 5, 2040 Berendrecht

Authentieke, te renoveren woning met 4 à 5 slpk. en tuin

€ 279 000
  • Aantal slaapkamers: 4
  • Grond opp.: 350 m²
  • Bewoonbare opp.: 229 m²
  • EPC: 832 kWh/m² Label F
  • Bouwjaar: 1899
  • Niet geïndexeerd KI: € 570
Deze super charmante woning is gelegen vlakbij het centrum van Berendrecht. Winkels, scholen en openbaar vervoer zijn op wandelafstand te bereiken. Hoewel de woning een frisse wind nodig heeft, beschikt ze over prachtige, authentieke elementen, zoals planché-vloeren, plafondornamenten, een vintage tegelvloer en biedt ze heel wat mogelijkheden. U betreedt de woning via de centrale hal: originele vloer, hoge plafonds en authentieke deuren springen meteen in het oog.  Vanuit de inkomhal heeft u links meteen toegang tot een erg charmante woonkamer met kolenkachel en aangrenzende eetkamer. Langs de andere zijde van de inkomhal bevindt zich een super ruime 1e slaapkamer en een polyvalente ruimte, dewelke beiden nog verder ingericht kunnen worden naar eigen wens: 2e woonkamer, bureau, speelkamer,... Verder heeft het gelijkvloers een eenvoudige keuken, een basic ingerichte badkamer met zitbad en wastafel, een wasplaats/achterinkom en een apart toilet. Een houten trap leidt naar de nachthal op de 1e verdieping. Hier bevinden zich nog 3 volwaardige slaapkamers, een berging en een grote zolderruimte. Het totale perceel heeft een oppervlakte van 350m². In de nette, gezellige tuin kan u dankzij een oriëntatie op het westen tot laat op de avond heerlijk van het zonnetje genieten!

Indeling

Verdieping -1

Kelder | 16m² De woning beschikt over een grote, praktische kelder.

Gelijkvloers

Inkom | 12m² U komt de woning binnen via een centrale inkomhal op originele tegelvloer. Daglicht valt binnen langs het raampje boven de voordeur. Let hier vooral ook op het hoge plafond en de statige, dubbele deuren. De inkomhal loopt helemaal door naar de achterzijde van de woning, waar een achterdeur ook meteen toegang verleent tot de tuin.

Woonkamer | 22m² De charmante woonkamer met planché-vloer heeft een aangename inval van daglicht dankzij 2 ramen aan de straatzijde. De kolenkachel zorgt voor een knusse warmte tijdens de koudere dagen.

Eetkamer | 12m² Grenzend aan de woonkamer bevindt zich de eetkamer op planché-vloer. Een groot raam trekt een fijn daglicht naar binnen en kijkt uit over de gezellige tuin.

Keuken | 11,5m² De keuken op tegelvloer is eenvoudig uitgerust met een dubbele spoelbak en kastruimte. Een deur geeft rechtstreeks toegang tot de garage. Verder heeft u van hieruit nog toegang tot de badkamer en de achterinkom

Badkamer | 2m² Via een schuifdeurtje in de keuken bereikt u de basic ingerichte badkamer met zitbad en wastafel.

Berging | 9,5m² Achteraan de woning bevindt zich nog over een praktische berging/achterinkom. Naast extra opbergruimte vindt u hier de aansluiting voor de wasmachine en een apart toilet.

Slaapkamer | 20,5m² De master-bedroom is gelegen op het gelijkvloers. Deze gigantische kamer op planché-vloer geniet van flink wat inval van daglicht dankzij 2 grote ramen aan de straatzijde. Indien gewenst kan deze kamer ook prima ingericht worden als 2e woonkamer, bureau, speelkamer,...

Woonkamer Achter de master-bedroom op het gelijkvloers situeert zich nog een ruime kamer op planché-vloer. Een raam met zicht op de tuin zorgt ook hier voor heel wat daglicht. Ook hier vallen prachtige plafondornamenten meteen op. Deze ruimte kan naar wens ingericht worden als extra woonkamer, bureau, speelkamer,...

Toilet | 1,5m² Er is een apart toilet voorhanden, gesitueerd in de achterinkom. Deze werd tot boven toe betegeld en beschikt over een handenwasser en klein raampje.

Garage | 11,5m² De garage doet voornamelijk dienst als extra opbergruimte. U vindt er tevens de nutsvoorzieningen. Via een deur bereikt u rechtstreeks de keuken.

Tuin | 350m² Het totale perceel heeft een oppervlakte van 350m². In het nette tuintje met terras vindt u ongetwijfeld een heerlijk plekje om van de buitenlucht te genieten. Dankzij een oriëntatie op het westen kan u hier tot laat op de avond van het zonnetje genieten.

Verdieping 1

Nachthal Een houten trap leidt naar de nachthal op de 1e verdieping. Deze vormt de verbinding tussen de 3 slaapkamers, een berging en de zolder.

Slaapkamer | 12m² De 3 slaapkamers op de 1e verdieping zijn allen volwaardige kamers met tapijtvloer en een raam aan de straatzijde.

Slaapkamer | 11,5m² De 3 slaapkamers op de 1e verdieping zijn allen volwaardige kamers met tapijtvloer en een raam aan de straatzijde.

Slaapkamer | 15m² De 3 slaapkamers op de 1e verdieping zijn allen volwaardige kamers met tapijtvloer en een raam aan de straatzijde.

Berging | 9m² Op de 1e verdieping is nog een aparte bergruimte aanwezig, waarin de CV-ketel zich bevindt.

Zolder | 25m² Ook beschikt de 1e verdieping nog over een erg ruime zolderruimte, waar heel wat materiaal gestockeerd kan worden.

Technisch

Beglazing Zowel dubbele als enkele beglazing aanwezig

Dak Het dak werd niet geïsoleerd.

Elektriciteit De elektrische installatie is niet conform aan het AREI

Isolatie EPC-waarde: 832 kWh/jaar - Energielabel: F

Keuken In de eenvoudige keuken zijn geen toestellen voorhanden.

Raamwerk Houten raamwerk

Sanitair Aansluitend aan de keuken vindt u een kleine badkamer met wastafel en zitbad.

Verwarming HR-condenserende ketel Vaillant - 2010 // Kolenkachel

Dorpstraat 5, 2040 Berendrecht Zin om hier te wonen?

Bijkomende info

Renovatieverplichting Ja
Stedenbouwkundige bestemming Woongebied met cult., historische en/of esthetische waarde
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Recht van voorkoop Nee
Bouwvergunning Gebouwd voor 1962
Beschermd erfgoed Nee
Geïnventariseerd erfgoed Inventaris van bouwkundig erfgoed
Overstromingsgevoeligheid Niet overstromingsgevoelig
Afgebakende zone Niet van toepassing
G(ebouw)-score A
P(erceel)-score A
Asbest - attest Niet-destructieve asbestinventaris
Asbest - inventaris Niet-asbestveilig - Attestnummer: 20240625-000280.000

Ook interessant

Niet wat je zoekt?

Vul jouw wensen in en wij zoeken met je mee!
Registreer mijn wensen

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.