Wandel virtueel rond

Woning te koop in Steenovenstraat 89, 2040 Berendrecht

Instapklare, vrijstaande woning met 2 slpk., tuin, paardenstal en weide op perceel van 1520m²

€ 399 000
  • Aantal slaapkamers: 2
  • Grond opp.: 1520 m²
  • Bewoonbare opp.: 144 m²
  • EPC: 334 kWh/m² Label D
  • Bouwjaar: 1953
  • Niet geïndexeerd KI: € 899
Deze charmante, vrijstaande woning is gelegen net buiten het centrum van Berendrecht. Winkels, scholen en openbaar vervoer, alsook de oprit van de snelweg richting Antwerpen en Nederland zijn vlot bereikbaar. U komt de woning binnen via een aparte inkomhal met vestiairehoek, dewelke meteen toegang verleent tot de ruime woonkamer met houtkachel en mooie parketvloer en een aangrenzende, volledig uitgeruste leefkeuken. Verder vindt u op het gelijkvloers nog een netjes onderhouden badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel met meubel, handdoekdroger, toilet en handenwasser en een praktische berging/achterinkom. Een droge kelder voorziet in extra opbergruimte. De trap in de inkomhal leidt naar de 1e verdieping waar zich 2 ruime slaapkamers en een apart toilet bevinden. Een zolderluik geeft vanuit deze nachthal toegang tot de bergzolder. De woning werd voorzien van 16 zonnepanelen. Het totale perceel heeft een oppervlakte van 1520m². De prachtige tuin met faciliteiten om paarden te houden op eigen domein vormt absoluut een grote troef van deze woning! Er is een paardenstal aanwezig, dewelke werd voorzien van elektriciteit, verlichting en wateraansluiting en werd ingericht met 2 paardenboxen en een voedergang. Achteraan het perceel beschikt u ook over een paardenweide met overkapping en opslagcontainer waarin voeding/hooi gestockeerd kan worden. Ook deze opslagruimte werd uitgerust met verlichting en elektriciteit. Verder vindt u in de tuin nog een aangelegd terras, een overkapping voor houtopslag alsook een kippenhok. Ook een grondwaterput is reeds aanwezig. De tuin is vanaf de straatzijde toegankelijk via de oprit naast de woning.

Indeling

Verdieping -1

Kelder | 7m² De woning beschikt over een droge kelder, dewelke prima dienst doet als extra opbergruimte.

Gelijkvloers

Inkom | 2,5m² U komt de woning binnen via de aparte inkomhal op mooie parketvloer. Een raam in de zijgevel trekt meteen een aangenaam daglicht naar binnen. Een handige vestiairehoek is aanwezig.

Leefruimte | 36m² Vanuit de inkomhal komt u rechtstreeks in de ruime woonkamer met parketvloer. Dankzij grote ramen valt hier heel wat daglicht binnen. De houten plafondbalken en de houtkachel geven de ruimte een gezellige, rustieke uitstraling.

Keuken | 23m² In de landelijke leefkeuken op tegelvoer beschikt u over alle hedendaags comfort: een 5-pits gasfornuis, dampkap, oven, microgolf, vaatwasser, koelkast en dubbele spoelbak. Het grote schuifraam zorgt opnieuw voor flink wat lichtinval en geeft rechtstreeks toegang tot de tuin.

Badkamer | 12m² De badkamer situeert zich op de gelijkvloerse verdieping en is gelegen achter de keuken. De ruimte werd tot boven toe betegeld en beschikt over een ligbad, douche, handdoekdroger, dubbele wastafel met meubel, hangtoilet en handenwasser met meubel.

Berging | 7,5m² Verder bevindt zich op het gelijkvloers nog een praktische berging/achterinkom. In deze ruimte op tegelvloer kan u de aansluitingen voor wasmachine en droogkast, ingemaakte kasten, alsook de Vaillant CV-ketel terugvinden. Een achterdeur geeft toegang tot de prachtige tuin.

Tuin | 1520m² Het totale perceel heeft een oppervlakte van 1520m². Grote troef van dit pand is absoluut de prachtige tuin met een aangelegd terras, een overkapping voor houtopslag, een kippenhok en paardenstal, beiden voorzien van elektriciteit, en achteraan een kleine weide met overkapping en container voor de opslag van voeding/hooi. De tuin werd verder nog voorzien van een grondwaterput en is vanaf de straatzijde toegankelijk via de oprit naast de woning.

Stal | 63m² In de tuin beschikt u over een paardenstal, dewelke werd voorzien van elektriciteit, verlichting en wateraansluiting en werd ingericht met 2 paardenboxen en een voedergang van 2m breed.

Verdieping 1

Nachthal | 1m² Via de houten trap komt u in de nachthal op de eerste verdieping terecht. Deze geeft toegang tot de 2 slaapkamers.

Slaapkamer | 17m² De master-bedroom is een erg ruime slaapkamer met laminaatvloer, gelegen aan de tuinzijde. Twee ramen trekken heel wat daglicht naar binnen. U geniet hier tevens van een prachtig uitzicht over de achterliggende weilanden.

Toilet | 1,5m² Vanuit de master-bedroom heeft u toegang tot een apart toilet met handenwassertje.

Slaapkamer | 17m² De 2e slaapkamer is eveneens een ruime en volwaardige kamer die beschikt over een mooie laminaatvloer en een raam dat veel daglicht binnenbrengt.

Verdieping 2

Zolder Een zolderluik in de nachthal geeft toegang tot de praktische bergzolder op de 2e verdieping. Hier werd de vloerplaat reeds geïsoleerd.

Technisch

Beglazing Dubbele beglazing

Dak Het dak werd vernieuwd en geïsoleerd in 2018

Elektriciteit De elektrische installatie is conform aan het AREI // 16 zonnepanelen aanwezig

Isolatie EPC-waarde: 334 kWh/m²jaar - Energielabel: D

Keuken De keuken werd voorzien van een 5-pits gasfornuis, dampkap, oven, microgolf, vaatwasser, koelkast en dubbele spoelbak

Raamwerk PVC-ramen

Sanitair De badkamer beschikt over een ligbad, douche, dubbele wastafel met meubel, handdoekdroger, hangtoilet en handenwasser.

Verwarming HR condenserende ketel - Vaillant - 2017 // Houtkachel aanwezig

Steenovenstraat 89, 2040 Berendrecht Zin om hier te wonen?

Bijkomende info

Stedenbouwkundige bestemming Agrarisch gebied
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Recht van voorkoop Ja
Bouwvergunning Bouw vergund
Beschermd erfgoed Nee
Overstromingsgevoeligheid Niet overstromingsgevoelig
Afgebakende zone Niet van toepassing
G(ebouw)-score A
P(erceel)-score A
Asbest - attest Niet-destructieve asbestinventaris
Asbest - inventaris Niet-asbestveilig Attestnummer: 20240317-000080.000

Ook interessant

Niet wat je zoekt?

Vul jouw wensen in en wij zoeken met je mee!
Registreer mijn wensen

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.