Wandel virtueel rond

Woning te koop in Heikantstraat 64, 2910 Essen

Prachtige, vrijstaande villa met 4 mog. 5 slpk., tuin en inpandige garage op toplocatie in Essen

€ 595 000
  • Aantal slaapkamers: 4
  • Grond opp.: 528 m²
  • Bewoonbare opp.: 294 m²
  • EPC: 94 kWh/m² Label A
  • Bouwjaar: 2012
  • Niet geïndexeerd KI: € 1966
Deze recente, energiezuinige villa is prima gelegen op een gegeerde locatie in de landelijke grensgemeente Essen. Hoewel het in de wijk Essen-Heikant erg rustig wonen is, bevinden scholen, winkels en openbaar vervoer zich allen in de nabije omgeving. De instapklare, erg praktisch ingerichte woning werd gebouwd in 2012 en voldoet aan hedendaagse normen. Zo werd ze uitgerust met 21 zonnepanelen en beschikt ze over een ventilatiesysteem type C. U komt de woning binnen via een aparte inkomhal met gastentoilet. Vanuit deze inkomhal bereikt u de riante woonkamer met volledig geïnstalleerde, open keuken. Dankzij verschillende ramen kan deze leefruimte genieten van een erg aangename lichtinval. Verder vindt u op het gelijkvloers nog een wasplaats met inloopdouche, lavabo en ingemaakte kasten, een berging en een eerste slaapkamer. De gelijkvloerse verdieping werd uitgerust met vloerverwarming. Een stenen trap leidt naar de 1e verdieping waar zich een ruime master-bedroom met ensuite dressing, 2 volwaardige kinderkamers en een  moderne badkamer met ligbad, inloopdouche, hangtoilet en dubbele wastafel met meubel en spiegelkast bevinden. Een volwaardige trap brengt u verder naar de volledig afgewerkte zolder op de 2e verdieping. Deze polyvalente ruimte kan u verder naar eigen wens inrichten. Mogelijkheid bestaat om hier een 5e slaapkamer te creëren. Op de 2e verdieping bevindt zich verder nog een praktische bergzolder. Het totale perceel heeft een oppervlakte van 528m². In de netjes aangelegde tuin met terras en tuinberging met overkapping zal u ongetwijfeld heel wat uurtjes in alle rust en privacy van de buitenlucht kunnen genieten. Uw wagen kan u makkelijk parkeren in de inpandige garage met automatische poort. Echter is er ook op de oprit voor de woning voldoende plek om 3 auto's kwijt te kunnen op eigen terrein. De woning werd uitgerust met 21 zonnepanelen, dewelke beschikken over groenestroomcertificaten die de komende 10 jaar nog ong. € 8500 zullen opbrengen. Deze certificaten zijn niet in de vraagprijs inbegrepen.

Indeling

Gelijkvloers

Inkom | 7m² U komt de woning binnen via een ruime inkomhal op mooie, tijdloze tegelvloer. De glazen voordeur en 2 ramen zorgen hier meteen voor een aangename inval van daglicht.

Hal | 4m² Vanuit de inkomhal zorgt een halletje voor de verbinding naar de leefruimte. U heeft vanuit deze gang tevens toegang tot het gastentoilet, de 1e slaapkamer en de stenen trap naar de 1e verdieping.

Toilet | 2m² Er is een gastentoilet aanwezig, gelegen in de hal. Deze werd tot boven toe betegeld en beschikt over een hangtoilet en lavabo.

Slaapkamer | 11,5m² De 1e slaapkamer is een ruime kamer op tegelvloer, gelegen aan de straatzijde op het gelijkvloers. Een hoekraam trekt hier flink wat daglicht naar binnen. De ruimte werd momenteel ingericht als speelkamer, maar zou ook prima kunnen dienen als bureau.

Leefruimte | 52m² Via een glazen deur in de hal bereikt u de riante woonkamer met open keuken. De mooie tijdloze tegelvloer werd hier netjes doorgetrokken. Dankzij een gigantisch hoekraam en schuifraam baadt de ruimte in het daglicht. De ramen zorgen tevens voor een fijn uitzicht over het terras en de tuin. De doorkijkhaard geeft de woonkamer een gezellige touch en zorgt voor extra warmte tijdens koude dagen.

Keuken | 19m² De moderne, open keuken met knusse ontbijthoek heeft eveneens een tegelvloer en werd voorzien van alle comfort. U beschikt hier over een 5-pits inductiefornuis, dampkap, vaatwasser, koelkast, combi-microgolfoven, steamer en anderhalve spoelbak. Het keukeneiland werd verder nog voorzien van een stopcontact. Het schuifraam geeft vanuit de keuken toegang tot het terras.

Berging | 9m² Vanuit de leefruimte heeft u toegang tot een ruime berging op tegelvloer. Hierin kan heel wat extra voorraad gestockeerd worden.

Wasplaats | 11,5m² Ook de wasplaats werd erg praktisch ingericht. In deze ruimte op tegelvloer beschikt u vanzelfsprekend over de aansluitingen voor wasmachine en droogkast. Echter werd hier ook een inloopdouche, een lavabo en handige ingemaakte kasten voorzien. De 2 ramen zorgen voor voldoende daglicht.

Garage | 25m² Uw wagen kan u makkelijk parkeren in de inpandige garage met automatische poort. Ook op de oprit is er voldoende plek om nog 3 extra wagens kwijt te kunnen. In de garage zal u de Junkers CV-ketel kunnen terugvinden alsook een deur met rechtstreekse toegang tot de tuin. Onder de gehele woning is een kruipkelder aanwezig.

Tuin | 528m² Het totale perceel heeft een oppervlakte van 528m². In de prachtig aangelegde tuin met terras en tuinberging met overkapping vindt u een heerlijk plekje om in alle rust en privacy van de buitenlucht te genieten.

Tuinhuis Achteraan de tuin bevindt zich nog een praktische tuinberging met gezellige overkapping en aangelegd terras. Het ideale plekje om een leuke zithoek te installeren.

Verdieping 1

Nachthal | 14m² De stenen trap in de inkomhal leidt naar de nachthal met tegelvloer op de 1e verdieping. Deze vormt de verbinding tussen 3 volwaardige slaapkamers en de badkamer. Een groot raam aan de straatzijde trekt daglicht naar binnen.

Slaapkamer | 15m² In de ruime master-bedroom op laminaatvloer valt flink wat daglicht binnen langs het grote raam aan de tuinzijde. De kamer kan eveneens naar wens verduisterd worden d.m.v. een elektrische rolluik. Extra troef van deze kamer is absoluut de toffe inloopdressing.

Dressing | 6m² Aansluitend aan de master-bedroom beschikt u over een dressing op laminaatvloer.

Slaapkamer | 19m² Ook de 3e slaapkamer is een ruime kamer met laminaatvloer, gelegen aan de tuinzijde op de 1e verdieping. De 2 ramen trekken ook hier heel wat daglicht naar binnen. Beide ramen beschikken over een automatische rolluik.

Slaapkamer | 15m² De 4e slaapkamer is eveneens een volwaardige kamer met laminaatvloer en een raam met rolluik aan de straatzijde.

Badkamer | 12m² In de eigentijdse badkamer beschikt u over een ligbad, inloopdouche, hangtoilet en dubbele wastafel met meubel en spiegelkast. De ruimte werd voorzien van een tegelvloer en werd betegeld rond het bad en de douche. Het raam aan de straatzijde zorgt voor inval van daglicht en mogelijke verluchting.

Verdieping 2

Zolder | 38m² Een volwaardige stenen trap leidt verder naar de afgewerkte zolder met laminaatvloer en Velux-dakvenster op de 2e verdieping. Deze polyvalente ruimte kan verder ingericht worden naar eigen wens.

Zolder | 10m² Verder vindt u op de 2e verdieping nog een bergzolder op laminaatvloer terug, waarin allerhande materiaal gestockeerd kan worden.

Technisch

Beglazing Dubbele beglazing

Dak Het dak werd geïsoleerd

Elektriciteit De elektrische installatie is conform aan het AREI // Ventilatiestysteem type C // 21 zonnepanelen aanwezig, voorzien van groenestroomcertificaten (certificaten niet in de vraagprijs inbegrepen)

Isolatie EPC-waarde: 94 kWh/m²jaar - Energielabel: A

Keuken De open keuken werd voorzien van een 5-pits inductiefornuis, dampkap, vaatwasser, koelkast, combi-microgolfoven, steamer en anderhalve spoelbak.

Raamwerk Alumium raamwerk - op de 1e verdieping voorzien van automatische rolluiken

Sanitair De badkamer werd uitgerust met een ligbad, inloopdouche, hangtoilet en dubbele wastafel met meubel en spiegelkast

Verwarming HR condenserende ketel Junkers 2010 - Vloerverwarming op het gelijkvloers - Houtkachel aanwezig

Heikantstraat 64, 2910 Essen Zin om hier te wonen?

Bijkomende info

Stedenbouwkundige bestemming Woongebied
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding Nee
Verkavelingsvergunning Ja
Recht van voorkoop Nee
Bouwvergunning Bouw vergund
Beschermd erfgoed Nee
Overstromingsgevoeligheid Niet overstromingsgevoelig
Afgebakende zone Niet van toepassing
G(ebouw)-score D
P(erceel)-score D

Ook interessant

Niet wat je zoekt?

Vul jouw wensen in en wij zoeken met je mee!
Registreer mijn wensen

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.